quick loans
Home
Despre slava deşartă Imprimare
Articole - Cuvinte de folos
Scris de marius   
Sâmbătă, 20 Februarie 2010 01:31

Sf. Ioan ScararulSfîntul Ioan ne introduce în subiectul treptei acesteia prin vorbe foarte sugestive: “Să vorbim acum pe scurt despre începutul şi plinătatea patimilor necuvioasei închipuiri de sine. (...) În toate străluceşte soarele cu îmbelşugare. Si de toate străduinţele se bucură slava deşartă. De pildă: sunt stăpînit de slava deşartă cînd postesc; dezlegîndu-l, ca să nu fiu cunoscut (ca postitor), iarăşi mă stăpîneşte slava deşartă, pentru modestia mea; îmbrăcîndu-mă în haine luxoase sunt biruit de ea, schimbîndu-le in haine nearătoase, iarăşi sunt stăpînit de ea; vorbind, sunt biruit de ea; tăcînd, iarăşi sunt biruit de ea. Oricum voi arunca acest glob cu coarne, totdeauna unul stă drept împotriva mea”.


Sunt sigur că fiecare din noi înţelege ceea ce spune Sfîntul Ioan. Slava deşartă e începutul mîndriei, este lauda de sine pentru lucrul bine făcut. Este dorinţa de recunoaştere din partea celorlalţi, iubirea de laudă. Sfântul Ioan spune: „Duhul deznădejdii se bucură văzînd înmulțindu-se păcatul; duhul slavei deşarte, văzînd înmulțindu-se virtutea”.

Ultima actualizare ( Sâmbătă, 20 Februarie 2010 02:08 )
Continuare...
 

Recomandare

Publicații Ortodoxe este o librărie online, în paginile căreia puteți găsi cele mai citite reviste ortodoxe, dar și o variată colecție de cărți ortodoxe pentru sufletul fiecăruia.

Scopul nostru este să vă oferim revista sau cartea ortodoxă pe care o căutați la un preț convenabil, cât de curând posibil și cu minim de efort depus de dumneavoastră.

Carti Ortodoxe

Inima în Marele Post – Sf. Nicolae Velimirovici, Săptămâna I Imprimare
Articole - Cuvinte de folos
Scris de marius   
Joi, 18 Februarie 2010 12:49

Cea dintâi săptămână


Sf. Nicolae Velimirovici„Fiule, dă-mi inima ta!, zis-a Domnul” /Pilde 23:26/

1. Mai presus de toate gândeşte-te la Dumnezeu, căci şi Dumnezeu se gândeşte la tine mai presus de toate. Precum păstorul se gândeşte la oaia cea rătăcită mai mult decât la întreaga turmă, aşa şi Dumnezeul tău se gândeşte la tine, care te pierzi în păcat, mai mult decât la toţi îngerii din ceruri.

2. A cugeta la Dumnezeu nu înseamnă a cerceta fiinţa lui Dumnezeu, ci înseamnă a cerceta şi a afla ce aşteaptă Dumnezeu de la om.

3. Cel ce cumpără nuci nu caută la coajă, ci la miez. La fel şi cel ce cumpără ouă. Şi aşijderea cu nenumărate lucruri din lume, oamenii le caută pe cele nevăzute şi nu pe cele văzute. Şi Dumnezeul tău caută la tine după inimă. Prin coaja cea trupească, El priveşte în miezul tău, în inima ta, şi caută la inima ta. Fiul meu, dă-i inima ta!
Ultima actualizare ( Joi, 18 Februarie 2010 13:04 )
Continuare...
 
Maica Domnului şi Sfinţii mijlocesc pentru noi la Tronul ceresc Imprimare
Articole - Marturii
Scris de marius   
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009 15:51

Sfantul Nectarie TaumaturgulMă numesc Maria – Anca. Rostit întreg nu sună tocmai bine. Familia a dorit să îmi spună simplu Anca, dar primul prenume a fost impus de naşa care se numea Maria. Părinţii mei încercaseră să o evite şi să mă boteze altcineva, dar Dumnezeu a scos-o în calea tatălui meu atunci când se ducea să mă declare în vederea obţinerii certificatului de naştere. Privind retrospectiv îmi dau seama că a fost providenţial acest nume, întrucât Preacurata Fecioara Maria a fost şi este totdeauna lângă mine şi familia mea, mi-a ascultat rugăciunile cele bune şi m-a ferit de răul ce putea să mi se întâmple datorită acţiunilor mele.

Cel mai mare ajutor din partea Maicii Domnului este că m-a trezit din ignoranţa în care vieţuiam (a trăi este un cuvânt cu înţelesuri prea profunde ca să îl pot folosi), ignoranţă manifestată prin lipsa oricărei lecturi duhovniceşti, trăind astfel într-o mare bâjbâială, cu sfaturi preluate aleator şi în “interesul” unei vieţi de care mă bucuram, dar fiind aproape oarbă sufleteşte.

Ultima actualizare ( Sâmbătă, 17 Octombrie 2009 16:07 )
Continuare...
 
Concert de Muzica Sacra Bizantina Imprimare
Articole - Anunturi
Scris de marius   
Joi, 03 Septembrie 2009 08:10

Duminica, 6 septembrie 2009, orele 18.00, la Biserica Sfanta Vineri din Ploiesti, va avea loc un concert de muzica sacra bizantina avand ca invitat pe solistul Petre Moise.

Intrarea este libera!

 

Afis concert Petre Moise, Ploiesti

Ultima actualizare ( Joi, 03 Septembrie 2009 08:23 )
 
Peste11.000 de ortodocşi, la procesiunea din Capitală pentru Florii Imprimare
Articole - Fotoreportaj
Scris de Daniel Culea   
Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 20:35

Cateva mii de ortodocsi au pornit astazi in jurul orei 17,00 de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti catre Mitropolie. Miile de pelerinii si fete bisericesti au plecat apoi catre Biserica Sf Spiridon Nou ,Biserica Sf Ecaterina(Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti) si in cele din urma au ajuns  la Mitropolie unde stau strans peste 11000 de credinciosi unde au fost intampinati de Prea Sfintitul Ciprian Campineanu.

 

Ultima actualizare ( Sâmbătă, 11 Aprilie 2009 23:08 )
Continuare...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 9
RSS Misiune Ortodoxa

Site-uri recomandate

Librarie online de carti ortodoxe
Stiri Ortodoxe
Sfantul Nectarie

Semn de carte

Bookmark and Share

Statistici

Meniu Personal

Membri Online acum

None

Online in Chat

No users online

Acces membri
Inchide acces membri